Powered By Blogger

Digital Date Time Clock

O vorba pe saptamana

Banii nu va aduc fericirea, va ajuta sa traiti mizerabil in confort. Helen Gurley Brown

miercuri, 3 iunie 2009

Hobby-uri

Mi-ar placea sa nu fiu singura care mi-am postat hobby-ul aici pe blog. Mi-ar placea sa ne impartasiti si noua, talentele voastre ascunse. Deja pe Gabi, l-am "citit", el are ca hobby literatura. Poate o sa ne impartaseasca aici (in aceasta sectiune) una , doua sa mai multe creatii de ale sale. Dar acelasi lucru il astept si de la voi. Sunt sigura ca aveti cel putin un hobby. Un exemplu ar fi "arta de a-mi creste copilul cat mai bine"sau "arta de a cucerii cat mai multe femei" sau "fotografia", sau colectii de cutii de chibrituri. Ah, uite ca mi-am adus aminte: Costas, mai urmaresti formula 1? - iata un subiect.. etc. Veniti si voi cu sugestii, suntem deschisi oricaror idei de dezbateri, sau pur si simplu sa va descoperim o alta fata, neafisata pana acum. Mali! mi-ai scris la inceput si acum?! ne-ai uitat? te plictisim? Nu suntem destul de interesanti? Astept adresa de e-mail a lui Filo. Ea stie de blogul asta? De ce nu se inscrie?

5 comentarii:

  1. Daca e vorba de hobby-uri ma pot considera norocos pentru ca doua dintre ele fac parte din meseria pe care o practic acum Unul e istoria,in special istoria veche a acestei parti de lume si uite ca acum chiar citesc foarte mult in domeniu .Al doilea hobby l-am descoperit intimplator dupa terminarea facultatii si este realizarea de vitralii.Ma pot mindri ca am luat parte la lucrarile de restaurare a vitraliilor capelei cimitirului Bellu (asa se scrie ?),precum si cele la minastirea Probota din Moldova.

    RăspundețiȘtergere
  2. la istorie nu am excelat niciodata, dar sunt o fire curioasa, asa ca daca am de unde sa ascult/ citesc.. o fac cu placere.Dar cu vitraliile e cu totul altceva, astea chiar ma intereseaza. Daca esti dispus sa-mi vorbesti despre tehnica, ar fi minunat!
    Multumesc Danut!

    RăspundețiȘtergere
  3. tehnica de executie nu este una spectaculoasa dar cere o rabdare uriasa simt al colorii si imaginatie Asta pentru ca lucrul se executa dupa un desen iar culorile de sticla sint altceva fata de culoarea pe hirtie .E adevarat ca am vazut vitralii in care executia desenului a tinut cont pina si de directia vinelor de culoare din sticla .Oricum rabdarea este elementul cheie in reusita realizarii unui vitraliu.Totul pleaca asa cum am spus de la desen .pe baza acestui desen se stabilesc culorile si mai ales liniile de demarcatie .Pe aceste linii se va face asamblarea vitraliului deci se tine cont ca in desen sa fie linii groase care pe vitaliu vor fi reprezentate de barele de plumb(alama )odata stabilite elementele astea doua se alege sticla (culoare )'se procura barele de legatura si se incepe lucrul.Barele de legatura sint de fapt profile "H",din plumb in special (alama doar la vitraliul de fabrica am vazut).Se taie sticla pe conturul bucatii de desen ,apoi bara de plumb se modeleaza astfel incit sticla sa intre intr-o parte a"H"-ului,dupa care se taie urmatoarea bucata si tot asa pina la finalizarea geamului IMbinarile dintre doua bucati de plumb se lipesc cu cositor.Dupa cum vezi tehnica nu e complicata dar sa stii ca nu o poti deprinde decit prin practica

    RăspundețiȘtergere
  4. pai sa stii ca in primele zile cind inca descopeream tainele vitaliului aproape ca ma lasasem de fumat ,nici mincare nu imi trebuia totul era incredibil si dupa sproape 5 ani inca mai descopar lucruri noi atunci cind lucrez cu sticla . Stiai de exemplu ca introdusa in cuptor si adusa la limita de topire sticla indiferent de grosime tinde sa ajunga la o grosime uniforma de 6mm? eu nu .Sau ca cel mai frumos rosu se obtine prin aruncarea in creuzetul cu sticla topita,a unei cantitati mici de aur ? Sticla e un element ireal,aproape viu,cu capricii si vointa proprii,in prelucrarea caruia daca nu pui suflet nu iti iese nimic

    RăspundețiȘtergere

Astept opiniile si comentariile dumneavoastra, aici.